Sastāvdaļas
• 100 g skābā krējuma,
• 140 g cukura,
• 100 ml augu eļļas,
• 180 g burkānu,
• 1 tējkarote cepamā pulvera,
• šķipsniņa sāls,
• vaniļas cukurs garšai,
• ½ tējkarotes kanēļa,
• 350 g miltu,
• 80 g rozīņu,
• 60 g žāvētu dzērveņu,
• pūdercukurs.
Lai varētu mieloties ar šādiem, no ārpuses kraukšķīgiem, cepumiņiem, lielā bļodā labi sajaucu augu eļļu, skābo krējumu, cukuru, sāli, vaniļas cukuru un kanēli. Pakāpeniski pievienoju kopā ar apmēram 30 gramiem miltu izsijātu cepamo pulveri un atkal visu labi samaisīju. Pieliku arī nomizotus un uz smalkās rīves sarīvētus burkānus, karstā ūdenī noskalotas un apsusinātas rozīnes un žāvētās dzērvenes. Piekaisīju atlikušos paredzētos miltus un samaisīju viegli ķepīgu mīklu.
Ar mitrām rokām no tās veidoju apaļus cepumus un izkārtoju uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 25 minūtes, līdz tie zeltaini. Atdzisušus pārkaisīju ar pūdercukuru. Cepumu rotājumam varam izmantot arī glazūru, ko iegūsim, 3 ēdamkarotes pūdercukura samaisot ar 1-1,5 tējkarotēm citrona sulas.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne