Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+4° C, vējš 1.34 m/s, R vēja virziens

Burkānu kūka ar siera glazūru

(26 cm kūkas forma)

500 g burkānu,
125 ml
olīveļļas,
4 olas,
180 g cukura,
250 g miltu,
3
tējkarotes cepamā pulvera,
2 tējkarotes kanēļa.

Siera
glazūrai:
100 g sviesta vai cepamā margarīna,
100 g
kausētā siera “Dzintars”,
4 ēdamk. pūdercukura (var
aizstāt ar 2 ēdamk. cukura),
valrieksti – dekorēšanai (pēc
izvēles).
1.bļodā sarīvē burkānus un pievieno olīveļļu,
samaisa. 2.bļodā olas sakuļ kopā ar cukuru. 3.bļodā sajauc
sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri un kanēli.
1.bļodas
saturu pievieno
2.bļodas saturam, tad pievieno
3.bļodas
saturu, kārtīgi izmaisa (var pievienot kaltētas dzērvenes vai
rozīnes), liek cepeškrāsnī 180 grādos uz ~30 minūtēm.
Kad
kūka gatava, atstāj dzesēties. Siera glazūrai katliņā saliek
visas sastāvdaļas un sakausē, līdz izveidojas vienmērīga masa.
Ik pa laikam maisot, ļauj tai atdzist un kļūt nedaudz biezākai,
lai glazējot nenotek. Kad padzisusi, lej uz kūkas un dekorē ar
valriekstiem.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.