Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 1.79 m/s, R-ZR vēja virziens

Burkānu un seleriju biezzupa

Sastāvdaļas
● 4 palieli burkāni
● 3 seleriju kāti
● 40 gramu sviesta
● 2 tējkarotes koriandra sēkliņu
● 1 tējkarote malta kumīna
● 750 mililitru dārzeņu buljona
● 4 šķēles tostermaizes
● eļļa cepšanai
● citrona sula.

Burkānus nomizoju un sagriezu plānās šķēlītēs, seleriju kātus – mazos gabaliņos. Pannā sakarsēju sviestu un tajā burkānus kopā ar selerijām pāris minūšu pasautēju. Tad pievienoju rupji saberztas koriandra sēkliņas un kumīnu jeb romiešu ķimenes – šo garšaugu gan nevajag jaukt ar ķimenēm “parastajām”. Visu cepu pannā vēl minūtes četras.
Katlā buljonam pievienoju apceptos dārzeņus, uzvārīju un uz nelielas uguns turpināju vārīt apmēram pusstundu. Pēc tam katlu noņēmu no uguns, mazliet padzesēju un ar rokas blenderi sasmalcināju zupu biezenī, piekaisīju piparus, pagaršoju, vai nevajag vēl mazliet sāls, un vēlreiz uzkarsēju.
Zupa lieliski garšoja ar grauzdiņiem. Baltmaizi sagriezu kubiņos, iebēru tos pannā ar sakarsētu eļļu un apcepu gaiši brūnus. Vārījumu tad lēju šķīvjos un pievienoju grauzdiņus, ko vēl apslacīju ar citrona sulu – tā piešķīra īpašu garšas niansi. Sakapātu koriandra lapiņu vietā iztiku ar pētersīļu zaļumiem.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.