● cāļa krūtiņas fileja – 400–500 g,
● gailenes – 350 g,
● 1 sīpols,
● 1 burkāns,
● ūdens – 250 ml,
● augu eļļa – 20 ml,
● sāls un citas garšvielas.
Svaigas sēnes gan tagad, ziemā, vairs neatradīsim, taču varbūt ir pieejamas konservētas vai saceptas un sasaldētas gailenītes. Šim nolūkam veikalā atradu tikai marinētās un vienu burciņu iegādājos. Pēc tam sēnes notecināju un noskaloju zem tekoša ūdens. Domāju, ka arī šampinjoni te derēs.
CĀĻA FILEJAS sagriezu nelielos gabaliņos un apmaisot cepu pannā ar augu eļļu 5–7 minūtes.
Nomizotu sīpolu smalki sagriezu, notīrītu burkānu sarīvēju. Pēc tam dārzeņus pievienoju gaļai pannā, samaisīju un cepu vēl dažas minūtes. Nu pieliku klāt arī gailenes un visu kopā pacepu vēl 5–7 minūtes, piekaisot arī garšvielas. Tad pielēju vārītu ūdeni un zem vāka visu sautēju apmēram 15 minūtes, līdz ēdiens bija gatavs.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne