Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Cāļu akniņu salāti “Ceriņi uzziedējuši!”

Sastāvdaļas:
● 250 gramu cāļu akniņu
● augu eļļa
● 1 sīpols
● 2-4 olas
● 2-3 skābēti vai marinēti gurķi
● 3 kausētie sieriņi
● sāls
● majonēze
● diļļu zaļumi
● biešu sula

Cāļu akniņas pannā ar nelielu eļļas daudzumu izcepu gatavas (tās varam arī izvārīt), pēc tam atdzesēju un sarīvēju. Sīpolu nomizoju, sagriezu smalkos kubiņos un augu eļļā sacepu līdz zeltainumam. Marinētos gurķus sarīvēju. Dilles noskaloju un apsusināju papīra dvielī. Mazos kausētos sieriņus sarīvēju uz rupjās rīves – labāk tos pirms tam mazliet sasaldēt. Olas cieti izvārīju, nolobīju un atdalīju baltumus no dzeltenumiem, tos atsevišķi sarīvēju uz smalkākas rīves.

Uz lēzenā šķīvja veidoju salātu kārtas: vispirms akniņas, kam uzkaisīju sāli un pārsmērēju majonēzi, tad – saceptie sīpoli, kā arī gurķi. Arī šo kārtu pārsmērēju, bet, tā kā majonēze bija bieza, lai tā vieglāk klātos, te to mazliet “atšķaidīju” ar skābo krējumu. Pēc tam izliku rīvētos sieriņus, kam atkal pārsmērēju majonēzes mērci. Visu pārkaisīju ar rīvētajiem olu dzeltenumiem – šī kārta jau kalpoja kā pamats “bildei”. Beigās no dillēm un biešu sulā ietonētiem rīvētajiem olu baltumiem izveidoju “buķeti”. Salātus uz laiciņu vēl ievietoju ledusskapī, un tad jau bija tā – ēst tos uzreiz vai vēl mazliet papriecāties? Un tomēr – labu apetīti!

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.