• 1 kilograms cāļu šķiņķīšu,
• 4 ēdamkarotes medus,
• 4 ēdamkarotes sinepju,
• sula no ½ apelsīna,
• 1 sīpols,
• sāls, pipari un citas garšvielas pēc izvēles,
• 1 lauru lapa.
Šā gardā ēdiena pagatavošanai varam izmantot gan cāļu šķiņķīšus, gan arī vidēja lieluma cāli.
Sīpolu nomizoju un sagriezu pusgredzenos. Bļodā tiem pievienoju sinepes, medu, apelsīna sulu, sāli, piparus, lauru lapu un putnu gaļas ēdieniem paredzēto garšvielu, cik nu šķita vajadzīgs. Visu labi samaisīju.
Šķiņķīšus nomazgāju, apsusināju papīra dvielī un, tā kā tie bija lieli, pārgriezu uz pusēm. Ja izmantojam visu cāli, tas jāsadala porciju gabaliņos. Gaļu liku pagatavotajā marinādē, apmaisīju un pārsedzu ar pārtikas plēvīti. Trauku ievietoju ledusskapī uz trīs stundām.
Pēc tam veidni, kurā gatavojos cept iemarinētos šķiņķīšus, izklāju ar foliju, ko vēl nedaudz ietaukoju ar augu eļļu. Tad tur varētu izvietot gaļu un cept līdz gatavībai – brūnganai garoziņai. Šoreiz šķiņķīšus ar visu marinādi vispirms vēl ievietoju cepammaisā, tā galu aiztaisīju ar savilcēju, bet virspusi dažās vietās sabakstīju ar koka iesmiņu. Pēc tam veidni ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz apmēram stundu. Minūtes desmit pirms cepšanas beigām maisa virspusi atgriezu, lai gaļa vēl nedaudz apbrūninās.