● 1 – 2 kabači,
● 400 gramu cāļa krūtiņas filejas,
● 2 – 3 tomāti,
● 3 olas,
● sīpolu lociņi,
● pētersīļu zaļumi,
● 3 ķiploka daiviņas,
● 3 ēdamkarotes majonēzes vai skābā krējuma,
● 180 gramu cietā siera,
● 30 gramu sviesta,
● sāls,
● pipari un citas garšvielas.
Šis ēdiens esot greznas vakariņas sliņķiem. Lai gan viss ir vienkārši, nav pat arī sevišķi precīzi pēc receptes jāsver sastāvdaļas, kāds laiciņš būs jāveltī to sagriešanai, pārējo gan izdarīs cepeškrāsns.
Nomizoju un sagriezu gabaliņos apmēram kilogramu smagu zaļo kabaci, kā arī cāļa krūtiņas mazās filejas un tomātus. Sasmalcināju zaļumus. Visu sajaucu lielā bļodā. Pievienoju ar majonēzi samaisītas olas, spiedē sasmalcinātus ķiplokus un zaļumus, atkal vienmērīgi samaisīju.
Cepamtrauku ietaukoju ar sviestu un izlīdzināju tajā bļodas saturu. Ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz apmēram 40 minūtēm, tad veidni no krāsns izņēmu, visu vēl pārkaisīju ar rīvētu sieru un cepu vēl minūtes 20. Sātīgs un garšīgs siltais ēdiens bija garantēts, turklāt – ne vienai ēdienreizei vien.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne