Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.74 m/s, DA vēja virziens

Ceptas panētas mocarellas bumbiņas

● 1 iepakojums svaigā siera “Mozzarella” mazo bumbiņu
● ola
● rīvmaize vai milti
● augu eļļa

CEPTA SIERA CIENĪTĀJIEM garšos arī šādi pagatavotas mocarellas bumbiņas. Izmēģināju, garšoja labi.

Iepakojumam mini bumbiņu nolēju šķidrumu. Bļodiņā sakūlu olu. Atsevišķā šķīvītī iebēru rīvmaizi. Svaigā siera bumbiņas vispirms apviļāju sakultajā olā, pēc tam – rīvmaizē. (Pacietīgākie šīs darbības var veikt divreiz.) Pēc tam apviļātās bumbiņas no visām pusēm apcepu uzkarsētā augu eļļā, līdz tās kļuva zeltainas. Lai atbrīvotos no liekajām taukvielām, tās vēl apsusināju papīra dvielī. Tad jau cepto sieru varam baudīt kopā, piemēram, ar zemenēm un svaigiem zaļumiem.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.