Sastāvdaļas
• 1 glāze mandeļu piena,
• 3 – 4 ēdamkarotes čijas sēklu,
• 1 ēdamkarote medus,
• sasmalcināti rieksti,
• sēkliņas,
• svaigas ogas pēc izvēles.
Nepiederu ne veģetāriešiem, ne vegāniem, tādēļ vēl nebiju pagaršojusi mandeļu pienu. Nesen to iegādājos un izmantoju, lai pagatavotu šo veselīgo desertu. Sēkliņas vēl bija atlikušas, un iepriekš tās tiku atzinusi par labi baudāmām. Čijas sēklas ir gandrīz bez garšas, taču tās esot lielisks kalcija, magnija, dzelzs, antioksidantu, šķiedrvielu un omega-3 avots. Ja tās pietiekami ilgi paturam, piemēram, pienā, jogurtā vai kefīrā, tās uzbriest. Tādējādi iegūstam pilnvērtīgas un gardas brokastis vai pat vēlās vakariņas.
Bļodiņā iebēru čijas sēkliņas, pielēju mandeļu pienu, apmaisīju un atstāju, lai uzbriest. Pēc minūtēm desmit atkal apmaisīju, lai neveidojas kunkuļi. Pēc tam pievienoju medu, sasmalcinātus riekstus, saulespuķu sēkliņas, atkal labi samaisīju un atstāju uzbriest. Vismaz pusstundu tās vajadzētu likt mierā, taču ieteicams atstāt iestāvēties ne mazāk par stundu, bet vēl labāk tās briedināt pa nakti, tad tās uzsūks vairāk šķidruma.
Pirms baudīšanas desertam pievienoju svaigas ogas – mellenes, avenes un zemenes.
– Tekts un foto: Brigita Skaistkalne