Sastāvdaļas
• 200 gramu “Krievijas” siera,
• 4 jauni cukīni,
• 3 ēdamkarotes ābolu etiķa,
• 7 ēdamkarotes olīveļļas,
• sāls un malti baltie pipari,
• sarkanā un dzeltenā paprika,
• saišķītis sīpolu loku un bazilika.
Cukīni noskaloju un sagriezu plānās ripiņās, sieru – plānās šķēlītēs, pēc tam kvadrātiņos, bet zaļumus sasmalcināju. Iztīrīju no sēkliņām un sagriezu smalkos kubiņos saldos piparus – krāšņāk izskatīsies, ja tie būs dažādās krāsās. Eļļu samaisīju ar ābolu etiķi, turpat pievienoju baziliku.
Cukīni ripiņām uzkaisīju sāli un piparus un pamīšus ar sieru kārtoju uz šķīvja, visu pārslacīju ar eļļas un etiķa maisījumu. Pārkaisīju vēl arī ar sasmalcinātajiem saldajiem pipariem un sīpolu lociņiem. Krāsaini un garšīgi!
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne