Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Dārzeņu “gulašs” ar sēnēm

Sastāvdaļas:
● 4 kartupeļi,
● 400 gramu šampinjonu,
● 300 gramu konservētu pupiņu,
● 1 saldais pipars,
● 1 burkāns,
● 1 sīpols,
● 3 ēdamkarotes tomātu mērces,
● 1 tējkarote maltas paprikas,
● 2 ķiploka daiviņas,
● pētersīļu zaļumi,
● sāls,
● pipari,
● augu eļļa.

Lai gan arī pirms Lieldienām ēdu gandrīz visu, pagatavoju kādu maltīti bez gaļas, lai receptes ieteiktu arī gavēņa laikam. Un nebiju vīlusies – piemēram, šāds ēdiens nešauboties ir ceļams galdā gan pusdienās, gan vakariņās.
Vispirms nomizotu sīpolu sagriezu sīkos kubiņos, burkānu – pusripiņās, kartupeļus – palielos gabaliņos, šampinjonus – vairākās daļās, saldos piparus, šoreiz gan no sarkanā, gan dzeltenā, – palielās sloksnītēs. Dziļajā pannā augu eļļā apcepu sīpolus, pievienoju burkānus un saldos piparus un cepu vismaz trīs minūtes. Tiem pieliku kartupeļus un sēnes, pielēju glāzi vārīta ūdens un uz nelielas uguns zem vāka sautēju, līdz kartupeļi mīksti. Tad piemaisīju konservētās pupiņas, paprikas pulveri un tomātu mērces vietā – sagrieztus trīs nelielus tomātus. Visu vēl pasautēju, piekaisot arī sāli un piparus. Beigās kārta pienāca spiedē sasmalcinātiem ķiplokiem un sīki sagrieztiem pētersīļu zaļumiem. Labu apetīti!

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.