Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Dārzeņu plācenīši ar kvinoju

Foto: Brigita Skaistkalne

● 200 gramu vārītas kvinojas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 200 gramu konservētu turku zirņu,

● 1 mazs cukīni,

● 3 – 4 burkāni,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 1 mazs sīpols,

● 1 – 2 ķiploka daiviņas,

● 2 ēdamkarotes miltu,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● šķipsna sāls,

● pipari,

● muskatrieksts,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● augu eļļa.

PĒC SALĀTU PAGATAVOŠANAS bija atlikusi izvārīta kvinoja – tieši tik, lai izceptu garšīgus plācenīšus. Konservētos turku zirņus nokāsu un samīcīju viendabīgā masā. Sīpolu nomizoju un smalki sagriezu, to kopā ar sasmalcinātiem ķiplokiem apcepu pannā ar nelielu augu eļļas daudzumu. Pēc tam pievienoju sarīvētus burkānus un visu kopā sautēju, līdz tie mīksti.

Palielā bļodā liku izvārīto kvinoju, zirņu biezeni, izsautētos burkānus, sarīvētu cukīni, garšvielas un miltus. Visu labi sajaucu. No masas izveidoju nelielus plācenīšus, apviļāju rīvmaizē un liku pannā ar uzkarsētu augu eļļu. Tos, uzmanīgi apvēršot, apcepu no abām pusēm, līdz tie kļuva zeltaini brūni.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.