Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+4° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Dārzeņu sautējums

3 vidēja lieluma kabači
1 liels sīpols
2
– 3 ķiploka daiviņas
5 jaunie burkāni
1 maza
puķkāposta galviņa
dažas saujas zaļo zirnīšu
tomātu
mērce vai pasta pēc izvēlas
sāls, maltie pipari

Puķkāposta
galviņu sadala un novāra sālsūdenī. Nomizo sīpolu un ķiploku,
sagriež mazos gabaliņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu,
apcep sīpolu ar ķiploku. Burkānus rūpīgi nomizo un sagriež
plānos pusmēnestiņos. Liek katlā un cep, neaizmirstot masu rūpīgi
maisīt. Kabačus nomizo, atdala sēklu daļu, ja vēlas, sagriež
gabaliņos un sautē kopā ar pārējiem dārzeņiem katlā. Pievieno
zaļos zirnīšus. Kā pēdējos liek klāt vārītos puķkāpostus,
pievieno klāt pāris ēdamkarotes tomātu mērces un sautē, līdz
visi dārzeņi mīksti. Dārzeņu sautējumu ēd kā piedevu vai pamatēdienu.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.