Sastāvdaļas
• 600–800 g cūkgaļas,
• 600 g kartupeļu,
• 2 jaunie kabacīši,
• 1 burkāns,
• 2 ķiploka daiviņas,
• 2 lauru lapas,
• 4 ēdamkarotes augu eļļas,
• ½ tējkarotes maltas paprikas,
• malti melnie pipari,
• sāls.
Cūkgaļas lāpstiņas gabalu noskaloju, apsusināju un sagriezu nelielos gabaliņos. Dārzeņus nomizoju. Kartupeļus sagriezu palielos kubiņos, lai kopumā būtu apmēram 600 gramu, kabacīšus – pusripiņās, arī burkānu sagriezu. Ķiplokus sasmalcināju.
Dziļajā pannā uzkarsēju augu eļļu un tajā apcepu gaļu, līdz tā kļuva zeltaina. Tad pievienoju burkānus un kartupeļus. Pielēju arī apmēram 200 mililitru vārīta ūdens, uzliku pannai vāku un sautēju uz vidējas uguns minūtes 20.
Pēc tam pannā pieliku arī kabačus, ķiplokus, lauru lapas, piparus un malto papriku. Piekaisīju arī sāli. Pannas saturu uzvārīju un turpināju sautēt visu kopā vēl 10–15 minūtes. Gatavo ēdienu ieteicams baudīt karstu, pārkaisītu ar sasmalcinātiem zaļumiem. Pēc vēlēšanās to vēl varam papildināt ar skābo krējumu.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne