Sastāvdaļas:
• 220 gramu kūpinātu vistas šķiņķīšu,
• 150 gramu tomātu,
• 150 gramu marinētu šampinjonu,
• 150 gramu ziedkāpostu,
• apmēram 100 gramu puravu,
• 150 gramu majonēzes.
Pikanti, sātīgi un ļoti gardi salātiņi, kas vienlīdz kārdinoši iederēsies gan nelielu svētku, gan arī ikdienas galdā. Kūpinātus vistas girosus (salātu pagatavošanai tos esmu jau iecienījusi, jo tie ir bez kauliem – kā saka, tīra manta) sagriezu gabaliņos, tomātus bez sulīgajām sēkliņām – kubiņos. Ziedkāpostus sadalīju rozetītēs, tās pēc tam – vēl smalkāk. Puravu balto daļu sīki sagriezu. Sagriezu arī marinētos šampinjonus. Visu samaisīju ar majonēzi, salātus pārliku traukā un izgreznoju ar to sastāvā ietilpstošajām izejvielām.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne