Sastāvdaļas
• 2 glāzes augļu sulas,
• 1 ēdamkarote želatīna,
• 1 kārba iebiezinātā piena bez cukura,
• 100 g tumšās šokolādes,
• 3 ēdamkarotes skābā krējuma.
Želatīnu – piebēru krietnu ēdamkaroti, taču, jau gatavo desertu baudot, šķita, ka tā varēja būt pat vēl nedaudz vairāk – pārlēju ar pusi no paredzētās sulas. (Šoreiz kopumā izmantoju divus 200 mililitru ābolu sulas iepakojumus.) Kad želatīns bija uzbriedis, pielēju otru sulas paciņu un, pastāvīgi maisot, sildīju, līdz želatīns bija pilnībā izkusis. Tad šķidrumu noņēmu no uguns un atdzesēju. Pastāvīgi putojot, sulai ar želatīnu pakāpeniski lēju klāt koncentrēto pienu. Turpināju putot, līdz masa palielinājās apjomā un kļuva gaisīga. Putojumu salēju ar pārtikas plēvīti izklātās sirdsveida veidnītēs un uz vairākām stundām ievietoju ledusskapī. Pēc tam desertu, veidnītes apvēršot, no tām atbrīvoju un plēvīti noņēmu.
Šokolādes tāfelīti izkausēju, pievienoju skābo krējumu un karsējot maisīju, līdz masa kļuva viendabīga. Ar to pārlaistīju putotās masas sirsniņas un ievietoju atpakaļ vēsumā, lai glazūra sacietē.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne