● 1–2 bietes,
● 1 svaigs gurķis,
● ½ sarkanā sīpola,
● 1 ķiploka daiviņa,
● auksts novārīts ūdens vai minerālūdens,
● sāls,
● pipari,
● etiķis pēc garšas.
Bietes jāizvāra vai jāizcep cepeškrāsnī, jāatdzesē un jānomizo. Taču, lai ātrāk tiktu pie rezultāta, varam izmantot arī veikalā iegādājamās jau izvārītās un pat nomizotās. Tad tās atlika tikai sagriezt un likt blendera krūzē. Turpat pievienoju arī nomizotu sīpolu, gabaliņos sagrieztu nomizotu svaigo gurķi, ķiplokus, sāli un piparus un visu kopā sablendēju. Pēc garšas pielēju minerālūdeni, cik šķita nepieciešams, lai zupa būtu pietiekamā biezumā, kā arī pilīti etiķa. Zupu varam liet gan bļodiņās, gan stikla glāzītēs un greznot ar kazas sieru jeb fetu, dabīgo jogurtu, svaigiem gurķiem, sīpolu lociņiem vai diļļu zaļumiem.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 21.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties