● 600 gramu kartupeļu,
● 100 gramu jauno burkānu,
● 120 gramu šķiņķa,
● 2 mazsālīti vai marinēti gurķi,
● 2 vārītas olas,
● 200 gramu skābā krējuma,
● 100 gramu majonēzes,
● 1 ēdamkarote sinepju,
● 1 tējkarote mārrutku, sāls, cukurs, pipari,
● 3 tējkarotes želatīna.
Šoreiz pagatavoju mazliet citādāku rasolu jeb salātus – porciju trauciņos. Kartupeļus un burkānus izvārīju, atdzesēju un sagriezu gabaliņos. Izvārīju arī olas. Tās nolobīju un sagriezu. Smalki sagriezu arī marinētus pipargurķīšus. Arī vārītu šķiņķi sagriezu nelielos kubiņos (te varam izmantot vārītu desu).
Skābo krējumu samaisīju ar majonēzi, sinepēm, mārrutkiem, pievienoju arī sāli, cukuru un piparus pēc garšas. Visbeidzot piemaisīju uzbriedinātu un izšķīdinātu želatīnu. Mērci sajaucu ar sagrieztajām sastāvdaļām. Salātus izliku porciju trauciņos un ievietoju ledusskapī sastingšanai. Pēc tam tos no trauciņiem apvērsu (vieglāk to būs izdarīt, ja trauciņus pirms salātu iepildīšanas izklāsim ar pārtikas plēvīti) uz lēzena, ar salātu lapām izklāta šķīvja un rotāju ar ķirštomātiņiem. Šādi pagatavotus salātus varam izlikt arī vienā lielā bļodā un pēc sastingšanas sagriezt gabalos, lai pasniegtu katram ēdājam.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 21.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties