Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

ĒDAMPRIEKI: Krēmsiera un banānu deserts

● 150 gramu krēmsiera,
● 1 gatavs banāns,
● 1 – 2 ēdamkarotes ievārījuma,
● cepumi.

Iedvesmojusies no televīzijas raidījuma, arī es vēlējos nobaudīt līdzīgu desertu, jo tieši tādu ievārījumu, kādu izmantoja tā pagatavošanai, jau biju iegādājusies un nu varētu likt lietā. Tiesa gan, sastāvdaļu daudzums pārraidē netika norādīts, taču tās te varam izmantot pēc savas garšas.
Krēmsieru pārliku bļodiņā, tam pievienoju nomizotu un ar dakšiņu labi sasmalcinātu gatavu banānu, atstājot no tā kādu ripiņu ēdiena rotāšanai, un pāris ēdamkarotes apelsīnu un smiltsērkšķu ievārījuma – liku un garšoju, cik šķita vajadzīgs. (Ja izmantosiet kādu citu “zapti”, deserts būs atkal citādāks.) Visbeidzot iecilāju sadrupinātus cepumus – arī tos varam ņemt gan saldākus, gan pat sāļos, ja tā garšo labāk. Krēmu pārliku stikla trauciņā un rotāju ar piciņu tam izmantotā ievārījuma un banānu ripiņām, kam pārkaisīju smiltsērkšķu pulveri. Desertu vēl uz kādu brīdi ievietoju ledusskapī un pēc tam jau varēju “noņemt provi”. Gardi gan!

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.