Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

ĒDAMPRIEKI: Mīklā cepti karamelizēti banāni

● 4 banāni,
● cukurs – 5 ēd.k.,
● 2 olas,
● milti – 4 ēd.k.,
● sviests – 4 ēd.k.,
● mandeļu skaidiņas.

Olas iesitu bļodiņā, piekaisīju miltus, pielēju mazliet ūdens un visu labi samaisīju viendabīgā mīklā bez kunkuļiem.Banānus nomazgāju, nomizoju un sagriezu gabaliņos. Pēc tam tos apmērcēju mīklā un apcepu pannā ar uzkarsētu sviestu.

Apceptos banānus izliku uz šķīvja, bet tajā pašā pannā iebēru cukuru un maisot karsēju, līdz veidojās karamele. Pēc tam banānu gabaliņus apmērcēju karamelē un apviļāju mandeļu skaidiņās.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.