Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+4° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

ĒDAMPRIEKI: Tomāti ar papriku “korejiešu gaumē”

● 1 kilograms tomātu,
● 2 saldie pipari,
● 1 ķiploka galviņa,
● 1 burkāns,
● 1 ēdamkarote sāls,
● 2 ēdamkarotes cukura,
● 50 mililitru augu eļļas,
● 50 mililitru etiķa,
● garšviela Korejas burkāniem,
● pipari,
● pētersīļu zaļumi.

Tūlītējai apēšanai, ne ziemas krājumiem izmēģināju šo recepti un pagatavoju gardus salātus.

Tomātus nomazgāju un sagriezu. Burkānu notīrīju un sarīvēju, pētersīļu zaļumus un ķiplokus sagriezu sīki, no sēkliņām iztīrītu saldo piparu – salmiņos.

Sāli, cukuru, maltus piparus, etiķi un augu eļļu samaisīju un ieliku vēsumā.

Saldos piparus, burkānus, ķiplokus un pētersīļus samaisīju atsevišķi.

Stikla traukā kārtoju vispirms tomātus, tad – saldo piparu, burkānu, ķiploku un zaļumu maisījumu, ko pārkaisīju ar Korejas burkānu pagatavošanai paredzēto garšvielu (to savulaik biju iegādājusies tirdziņā). Kārtas atkārtoju. Visu pārlēju ar pagatavoto marinādi, uzliku traukam vāku, saturu vēl uzmanīgi sakratīju un ievietoju uz diennakti ledusskapī.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.