● 8 krabju nūjiņas,
● 2 cieti vārītas olas,
● 1 anšovs vai ķilava,
● 2 ēdamkarotes labas majonēzes.
No krabju nūjiņām varam pagatavot maigu un garšīgu pastēti. Tad to iespējams baudīt gan kā smēriņu brokastu maizītei, gan izmantot kārdinošām uzkodām.
Krabju nūjiņas atbrīvoju no iepakojuma, sagriezu gabaliņos un kopā ar vārītām olām, anšoviem pēc garšas un majonēzi sablendēju viendabīgā masā.
Šoreiz, lai pagatavotu uzkodas, izmantoju rudzu maizcepumus no pilngraudu miltiem, taču pastēti varam pildīt arī dažādu veidu jau gatavajos vai pašceptos sāļajos groziņos un rotāt, ļaujot brīvi izpausties savam radošumam.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 21.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties