● 6 banāni,
● glāze miltu,
● glāze piena,
● šķipsniņa sāls,
● augu eļļa,
● pūdercukurs.
Banānus nomizoju un ar kartupeļu stampiņu sasmalcināju putriņā, pievienoju miltus un šķipsniņu sāls. Tā kā banāni bija gatavi un masa jau šķita pašķidra, pienu tik daudz, cik norādīts receptē, nepielēju.
Dziļajā pannā sakarsēju eļļu un uzmanīgi ar tējkaroti laidu tajā mīklas piciņas citu pēc citas. Tās apcepu, līdz veidojās zeltaini brūna garoziņa, un gatavas vēl izliku uz papīra dvieļa, lai uzsūktos liekās taukvielas.
Tā kā eļļu pannā nepielēju tik daudz, lai ielaistās mīklas bumbiņas tajā peldētu, banānu kumosiņi izcepās nedaudz saplacināti. Taču “pončiku” un banānu cienītājiem tie noteikti garšos, jo karsti tie ir ar kraukšķīgu garoziņu ārpusē un mīkstu vidiņu. Caur sietiņu tos vēl pārkaisīju ar pūdercukuru.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne