Sastāvdaļas
● 1 kilograms jeb 4 gabali laša filejas,
● 10 ķiploka daiviņas,
● 5 tējkarotes svaigi rīvēta ingvera,
● 5 tējkarotes sojas mērces,
● 5 tējkarotes olīveļļas,
● 5 ēdamkarotes citronu sulas,
● 2,5 tējkarotes kaltēta bazilika,
● malti melnie pipari, jūras sāls.
Ķiplokus sasmalcināju spiedē un samaisīju kopā ar sarīvētu ingvera sakni, sojas mērci, olīveļļu, citrona sulu, baziliku, pipariem un sāli. Laša šķēles notīrīju no zvīņām, nomazgāju, apsusināju un izliku katru gabalu uz dubultā salocītas folijas loksnes. No abām pusēm zivis “apmīļoju” ar ķiploku marinādi, tad foliju salocīju, lai tās paliktu “aploksnēs”, un ievietoju pa dienu ledusskapī. Vakarā izvietoju folijā ietītās laša šķēles uz plāts un liku līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepu ~20 minūtes. Galvenais – zivis nepārcept. Galdā tās varam celt kopā ar dabīgā jogurta, ķiploku un diļļu mērci.