Pirmdiena, 8. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+0° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens

Gaisīgais rabarberu kēkss

Trauslais rabarberu un mandeļu
miltu kēkss būs perfekta piedeva aukstam saldējumam. Piemērots
tiem, kuri nepanes glutēnu. Mandeļu miltus var arī aizstāt ar
kviešu miltiem.

◆ 400 g rabarberu,
◆ 4 olas,

100 g mandeļu miltu,
◆ 120 g skābā krējuma,
◆ 150 g
cukura,
◆ sviests pannas ietaukošanai.

Rabarberus
sagriež un apber ar dažām ēdamkarotēm cukura. Atstāj
atsuloties. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus saputo
stingrās putās. Dzeltenumus saputo ar cukuru un krējumu, līdz
cukura graudiņi ir izšķīduši. Dzeltenumu masā iemaisa miltus un
pēc tam arī olu baltumus. Ietauko cepšanas veidni ar sviestu, lej
kēksa masu formā un cep 180°C grādos sakarsētā cepeškrāsnī
30–40 minūtes.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.