Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 1.79 m/s, R-ZR vēja virziens

Gaļas bumbiņas ar “noslēpumu”

Sastāvdaļas
● 300 gramu maltas cūkgaļas,
● 1 ola,
● 1 sīpols,
● sāls,
● pipari,
● siers “Mozzarella mini”,
● rīvmaize,
● augu eļļa;

mērcei
● 100-150 mililitru ūdens,
● 1 ēdamkarote tomātu pastas,
● 1 ēdamkarote skābā krējuma,
● sāls.
Maltajai gaļai, te labi varam izmantot arī jaukto – liellopa gaļa kopā ar cūkgaļu, pievienoju olu, smalki sakapātu sīpolu un garšvielas. Ja masa šķiet pašķidra, varam piekaisīt arī mazliet miltu vai mannas. Visu labi sastrādāju un no gaļas saviļāju bumbiņas, pēc tam tās saplacināju un katrai vidū “paslēpu” pa mazajai siera “Mozzarella” bumbiņai. Kopumā no šī maltās gaļas daudzuma ieguvu 12 apaļas pildītās kotletītes. Tās vēl apviļāju rīvmaizē un cepu no visām pusēm līdz gatavībai pannā ar uzkarsētu augu eļļu. Šī varētu derēt kā uzkoda. Taču šoreiz pagatavoju arī mērcīti. Šim nolūkam bļodiņā ūdenī izšķīdināju tomātu mērci un skābo krējumu, piekaisot arī mazliet sāls. Šo maisījumu pārlēju frikadelītēm pannā, samazināju plīts karstumu un zem vāka visu kopā pasautēju vismaz piecas minūtes. Šādu ēdienu, pēc izvēles, varam pagatavot arī cepeškrāsnī – bumbiņas vispirms 180 grādu temperatūrā pacept minūtes 15, tad pārliet ar tomātu sulu vai mērci un cept vēl apmēram pusstundu.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.