Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Gaļas bumbiņas ar pārsteigumu no Briseles

Sastāvdaļas
• 400 g jauktās maltās gaļas,
• 400 g maltās putnu gaļas,
• 250–300 g Briseles kāpostu,
• 1 ola,
• 3 ķiploka daiviņas,
• sāls, pipari,
• augu eļļa.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kāpostus noskaloju, nogriezu kātiņus un noņēmu virsējās nobružājušās lapiņas. Liku tos viegli pasālītā verdošā ūdenī un vārīju apmēram piecas minūtes. Pēc tam no ūdens izņēmu un atdzesēju.

Maltajai gaļai pievienoju sāli, piparus, olu un spiedē sasmalcinātus ķiplokus. Visu rūpīgi samaisīju. No masas veidoju nelielus plācenīšus, katram vidū “noslēpjot” pa vienam izvārītajam Briseles kāpostam un veidojot bumbiņas.

Tās apcepu no visām pusēm pannā ar augu eļļu. Pēc tam pielēju mazliet vārīta ūdens un uz nelielas uguns gaļas bumbiņas “ar pārsteigumu” vēl pasautēju zem vāka apmēram 15 minūtes. Lai gan Briseles kāpostiem ir gan cienītāji, gan nīdēji to nelielā rūgtuma dēļ un arī es līdz šim tiem nebiju pievērsusi īpašu uzmanību, kopumā ēdiens garšoja lieliski.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Komentāri ir slēgti

Komentāri (2)

  1. Dazadas galas sajauktas adelitei negarso..nini..adelitei samals kartupelus un varis cepelinus..pilditus ar biezpuenu sajauktu ar skinkiti un kimenem..cepelinus vaaru ellaa brunus un sraujskigus…edu ar krejuminu..nam nam…pameginiet.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.