Sastāvdaļas
• 0,5 kilogrami biezpiena,
• 150 gramu zemeņu,
• 30 gramu ķiršu,
• 50 gramu sviesta,
• 100 mililitru saldā krējuma,
• 1 ola,
• 20 gramu baltās šokolādes,
• 100 gramu cukura,
• 70 gramu žāvētu dzērveņu.
Lieldienu galdā liekami arī dažādi biezpiena ēdieni, un arvien lielāku popularitāti iegūst no saldas biezpiena masas gatavotais deserts jeb pasha. Esmu jau izmēģinājusi vairākus tās veidus, bet šoreiz, lai arī jums pirms svētkiem paspētu piedāvāt recepti, Lieldienas jau “nosvinēju” ar šādu ogu gardumu.
Treknu saldo krējumu, olu un cukuru samaisīju un uz nelielas uguns uzvārīju. Maisot turpināju vēl pakarsēt, līdz masa sāka biezēt, tad katliņu no plīts noņēmu.
Sablendētas abu veidu ogas (šoreiz izmantoju saldētās) atlaidināju, šķidrumu nolēju, tad biezeni katliņā uzvārīju, noņēmu no uguns un iemaisīju sasmalcinātu balto šokolādi.
Biezpienu ar mīkstu sviestu kopā saputoju, pēc tam pievienoju abas – gan krējuma ar olu, gan ogu – uzvārītās masas un visu kopā ar mikseri sajaucu. Visbeidzot piemaisīju žāvētās dzērvenes.
Dubultā salocītu marles gabalu viegli samitrināju un nospiedu. Ar to izklāju atbilstoša izmēra caurduri, izlīdzināju tajā biezpiena un ogu masu, pārsedzu ar marles galiem un uzliku nelielu slogu. Caurduri ievietoju bļodā, lai tajā varētu notecēt liekais šķidrums, kas jānolej. Liku visu ledusskapī uz 12 stundām. Pēc tam gardumu apvērsu uz lēzenā šķīvja un noņēmu marli. Deserta greznošanai izmantoju svaigas ogas.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne