Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens

Gardas burkānu pankūkas

● 2 lieli burkāni,
● 2 olas,
● 2 ēdamkarotes liesa skābā krējuma,
● 2 ēdamkarotes cukura,
● 3 ēdamkarotes miltu,
● šķipsniņa cepamā pulvera,
● šķipsniņa sāls,
● augu eļļa cepšanai.

Jaunā, Truša, gada ēdieni var ietvert dārzeņus, jo viņš ir veģetārietis. Kāposti un burkāni ir zaķīša gardumiņš, tādēļ šoreiz izcepu burkānu pankūkas. Galdā varam celt arī zivis, mājputnus vai kādu citu gaļu, jo tie savukārt garšo Kaķim un arī viņam jāsarīko maltīte. Bet nekādā gadījumā – trusi.

Burkānus nomizoju un sarīvēju uz pasmalkas rīves. Tiem pievienoju olas, krējumu, sāli, cukuru, miltus un cepamo pulveri. Visu labi samaisīju. Ar karoti liku mīklu uzkarsētā pannā ar augu eļļu. Cepu tās no abām pusēm uz vidējas uguns līdz gatavībai. Labi garšoja ar skābo krējumu, kam uzkaisīts mazliet kanēļa, un ar pašas vārīto ābolu un dzērveņu ievārījumu.

– Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.