Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, A-DA vēja virziens

Grauzdētas maizītes ar karamelizētiem sīpoliem

● 1 bagete vai kāda cita maizīte,
● 3–4 sarkanie sīpoli,
● 2 ēdamkarotes sviesta,
● 50 gramu cukura,
● sāls,
● 2–3 ēdamkarotes vīna vai ābolu etiķa,
● ½ tējkarotes kaltēta timiāna,
● 120 gramu krēmsiera.

Sarkanos sīpolus
nomizoju un sagriezu plānos pusgredzenos. Pannā izkausēju sviestu. Tajā uz nelielas uguns apcepu sīpolus 5 līdz 7 minūtes. Tad pievienoju cukuru, sāli, timiānu un vīna etiķi. Apmaisot turpināju cept vēl vismaz desmit minūtes. Pēc tam sīpolus atdzesēju.

Ciabatas maizīti sagriezu šķēlītēs un apcepu sausā pannā no abām pusēm. Maizītēm uzliku saceptos karamelizētos sīpolus, bet virs tiem – krēmsieru. Rotājumam izmantoju pētersīļu zaļumus.

– Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.