● Baltmaizes vai graudu maizes šķēles,
● siers “Mozzarella”,
● tomāts,
● balzametiķis,
● sāls,
● svaigi malti pipari.
Kā gardāk apēst pusmīksto sieru “Mozzarella”? Šoreiz to biju vispirms iegādājusies un tikai pēc tam sāku gudrot, ko ar to darīt. Tā kā tas lieliski sader kopā ar tomātiem, sagriezu šķēlītēs vienu svaigu tomātu. Siera bumbu izņēmu no iepakojuma, apsusināju lieko šķidrumu un sagriezu tikpat biezās šķēlītēs kā tomātu. Pannu nedaudz ietaukoju ar augu eļļu un tajā no abām pusēm apcepu pāris baltmaizes šķēles, līdz tās kļuva kraukšķīgas. Pēc tam sieru kopā ar tomātu šķēlītēm kārtoju uz grauzdētās maizes, uzmanīgi, lai netiek par daudz, apslacīju ar balzametiķi un pārkaisīju ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Rotājumam iederēsies bazilika lapiņas vai kāds cits tajā brīdī pieejams zaļumiņš.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 21.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties