Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+4° C, vējš 1.34 m/s, R vēja virziens

Griķi ar sēnēm un olīvām

250 g griķu
putraimu,
svaigi šampinjoni,
1 ēdamkarote sviesta,
1
ēdamkarote olīveļļas,
pētersīļi,
125 g melnās
olīvas bez kauliņiem,
sojas
mērce,
sāls.

Līdzīgi kā
vārot rīsus, uz divām glāzēm ūdens pievieno glāzi griķu, pēc
tam katlā pievieno ēdamkaroti sviesta un vienu tējkaroti sāls.
Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazina siltumu un
uz lēnas uguns vāra divdesmit minūtes.
Kamēr vārās griķi,
plānās šķēlēs sagriež sēnes. Sagriež olīvas un sasmalcina
pētersīļus. Sēnes cep pannā, līdz tās ir viegli brūnas no
abām pusēm, klāt pievienojot olīvas un sojas mērci. Kad sēnes
un olīvas saceptas, tās samaisa kopā ar griķu putraimiem un
sasmalcinātajiem pētersīļiem. Aromāti diezgan labi līdzsvaro
viens otru.
Šo griķu ēdienu var pasniegt gan siltu, gan
aukstu. Ēdiens labi uzglabājas ledusskapī.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.