● Apaļā lavaša plāksne,
● cepta vai vārīta putnu gaļa – 150 g,
● kausētais siers – 100 g,
● puscietais siers – 80 g,
● 2 tomāti,
● lapu salāti.
Puscieto sieru sarīvēju, gabaliņu vārītās cāļa gaļas ruletes sīki sagriezu. Nomazgāju un apsusināju papīra dvielī dažas salātlapas, kā arī tomātus, ko sagriezu plānās ripiņās.
Lavaša ripu pārsmērēju ar kausēto sieru, šoreiz bija ar baravikām. Tad lavašu iegriezu līdz vidum, domās sadalot to četrās daļās.
Katram segmentam izmantoju citādāku pildījumu. Sākot no kreisās puses, vispirms vienai daļai pāri mīkstajam sieram izlīdzināju gaļu, nākamajai – lapu salātus, tad – tomātu ripiņas, bet ceturtajai daļai – rīvēto sieru.
Uzmanīgi pārlocīju segmentus citu citam pāri tā, lai izveidotos trīsstūris ar dažādajiem pildījumiem iekšpusē. Uz sausas grila pannas apcepu to no abām pusēm, līdz lavašs kļuva sauss un siers sāka kust.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne