● Gurķi – 400 g,
● ½ sarkanā sīpola,
● 3 ķiploka daiviņas,
● sojas mērce – 2 ēd.k.,
● augu eļļa – 2 ēd.k.,
● cukurs – ½ tējk.,
● malti melnie pipari,
● pētersīļu zaļumi.
ĶIPLOKUS notīrīju un sasmalcināju spiedē. Bļodā tiem pievienoju cukuru un maltus melnos piparus. Pielēju saulespuķu eļļu, sojas mērci un visu labi samaisīju.
Nomazgāju vairākus gurķus un nogriezu tiem galiņus. Gurķus liku uz dēlīša un ar mīklas rulli “iekaustīju”, lai izdalās sula, kas šiem salātiem nav vajadzīga. Tad tos pārgriezu gareniski uz pusēm, pēc tam sagriezu gabaliņos. Pārliku gurķus bļodā pie mērcītes un pievienoju smalki sagrieztus sīpolus un pētersīļu zaļumus. Piemetu nedaudz sāls un visu samaisīju. Vēl varam uzkaisīt arī sedzama sēkliņas un tad celt galdā.
- Brigita Skaistkalne