● 1 jaunais kabacītis,
● graudainās sinepes – 1 tējk.,
● kečups – 1 tējk.,
● majonēze – 1 tējk.,
● ojas mērce – 1 ēd.k.,
● augu eļļa – 1 ēd.k.,
● diļļu zaļumi,
● sāls,
● malti melnie pipari.
Nu jau veikalos sānus gozē arī jaunie kabacēni. Lai tas atkal nebūtu jāizcep “karbonādēs”, kas arī, protams, ir gardi, šoreiz atradu citu recepti. Tiesa gan, te gatavošana būtu jāpabeidz cepeškrāsnī, taču to paveicu pannā uz plīts, tādējādi iegūstot nedaudz citādāku ēdienu.
KABACĪTI nomazgāju un apsusināju. Mizot vai nemizot – varam izvēlēties. Šoreiz to nomizoju un sagriezu vidēja izmēra gabaliņos apmēram centimetra biezumā. Bļodā tiem piekaisīju sāli un piparus un pievienoju sojas mērci, graudainās sinepes, majonēzi un tomātu mērci. Visu labi samaisīju.
Kabačus kopā ar mērci pārliku pannā ar nelielu augu eļļas daudzumu un zem vāka izsautēju gatavus.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne