• 2 nelieli kabacīši,
• 2 tomāti,
• 1 saldais pipars,
• saišķītis spinātu vai skābeņu,
• sīpolu lociņi,
• 2 ēdamkarotes miltu,
• augu eļļa,
• šķipsniņa itāliešu garšaugu maisījuma,
• malti pipari, sāls.
Kamēr pieejami kabači, tos cenšamies izmantot iespējami dažādākos veidos. Šoreiz tos nogaršoju šādā salikumā – it kā grieķu gaumē. Kabacīšus noskaloju, nomizoju un sagriezu šķēlītēs. Apbārstīju tos ar sāli un pipariem, apviļāju miltos un pannā ar sakarsētu eļļu apcepu līdz brūnganai garoziņai. Savukārt sarkano saldo piparu un tomātus sagriezu kubiņos. Sīpollokus sasmalcināju, spinātu lapiņas sagriezu.
Pannā uzkarsēju augu eļļu un cepu tajā saldos piparus un tomātus, līdz tie mīksti. Pievienoju sīpolu lokus, garšaugu maisījumu, sāli un piparus un zem vāka visu sautēju minūtes piecas līdz septiņas. Pēc tam pieliku spinātus, pēc minūtēm piecām pievienoju arī apceptos kabačus un visu kopā pakarsēju vēl dažas minūtes. Garšīgi!
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 22.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties