2–2,5 kilogrami kabaču, 3 sīpoli, 2 ķiploka daiviņas, 6–8 plūmju tomāti, 400 gramu maltās gaļas, 2 ēdamkarotes tomātu pastas, 100 gramu siera, 4 olas, 150 gramu skābā krējuma, augu eļļa, šķipsna kaltētas raudenes, malti melnie pipari, sāls.
Divus kabačus nomizoju, izņēmu sēklas un mīkstumu sarīvēju uz rupjās rīves. Arī sieru sarīvēju. Notīrīju un sasmalcināju gan sīpolus, gan ķiplokus. Tomātiem novilku miziņas, tos noplaucējot, pēc tam sagriezu šķēlītēs. Olas sakūlu kopā ar skābo krējumu, piekaisot arī sāli un piparus.
Pannā uzkarsētā eļļā apcepu līdz zeltainumam sīpolus. Pievienoju malto gaļu un, drupinot un palaikam apmaisot, apcepu. Tad pieliku ķiplokus, garšvielas, arī tomātu pastu un visu vēl dažas minūtes pasautēju.
Neplīstošā stikla cepamo trauku ietaukoju ar augu eļļu un izlīdzināju tur pusi sarīvēto kabaču, virs tiem – sacepto malto gaļu, pēc tam – atlikušos kabačus. Visu noklāju ar tomātiem un pārlēju ar saputotajām olām. Beigās uzkaisīju sarīvēto sieru.
Veidni ar tās saturu ievietoju cepeškrāsnī, kad tā bija uzkarsusi līdz 180 grādiem, cepu 35–40 minūtes. Gatavo ēdienu pārkaisīju ar sasmalcinātām dillēm. Un tad jau ēdāju ziņā ir tas, kā sacepumu baudīt, – bez piedevām, kopā ar vārītiem kartupeļiem vai arī ar skābo krējumu.
- Brigita Skaistkalne