Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 1.79 m/s, R-ZR vēja virziens

Kabaču mīklas uzkodu kēksiņi

Sastāvdaļas
● 1 kabacis (600 gramu),
● 3 cīsiņi,
● 70 gramu kūpinātas desas,
● 90 gramu siera,
● 4 olas,
● 2 ēdamkarotes cietes,
● sāls, pipari, dilles, pētersīļu zaļumi, sīpolu lociņi.

Kabaci nomizoju un izņēmu sēklas. Mīkstumu, bija apmēram 600 gramu, sarīvēju uz rupjās rīves. Tam nospiedu lieko šķidrumu un kabaci cepu sviestā 10-15 minūtes, pēc tam atdzesēju. Sieru sarīvēju uz rupjās rīves, sīpolu lociņus, dilles un pētersīļu zaļumus sīki sagriezu. Sātīgumam smalkos gabaliņos sagriezu gan vārītos cīsiņus, gan kūpinātu desu un viegli apcepu, pēc tam atdzesēju. Olas sakūlu kopā ar kartupeļu cieti, pievienoju kabačus, rīvēto sieru, zaļumus, apceptās desas, piekaisīju piparus, mazliet sāls (desas un siers jau ir ar sāli!) un visu rūpīgi samaisīju. Milti gan te netika pievienoti. Masu vienādi izliku papīra veidnītēs, ko savukārt ievietoju kēksiņu cepamās veidnes 12 iedobītēs. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 25-35 minūtes. Gatavos kēksiņus padzesēju un uzmanīgi atbrīvoju no papīra veidnītēm.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.