Sastāvdaļas
• 2 mazi kabači,
• 3 olas,
• 2 ēdamkarotes miltu,
• diļļu zaļumi,
• 1–2 tomāti,
• 50 g siera,
• 1 tējkarote cepamā pulvera,
• sāls.
Kurš gan atteiksies no gabala kārdinošas picas!? Šī, ar kabačiem, izdevās viegla, veselīga un garšīga. Pie tam – arī Valentīndienas svētkiem tā būs labi piemērota, ja vien attapsimies to izcept sirdsveida formā.
Kabačus nomazgāju un sarīvēju uz rupjās rīves. Tiem piemaisīju smalki sakapātus diļļu zaļumus, olas, miltus un cepamo pulveri, kā arī sāli garšai. Divas nelielas sirdsveida veidnes izklāju ar cepamo papīru, bagātīgi ietaukoju ar augu eļļu un izkaisīju ar rīvmaizi.
Divus nelielus plūmju tomātus sagriezu plānās ripiņās, sieru sarīvēju uz rupjās rīves. Kabaču mīklu izlīdzināju abās veidnēs, virs tās izliekot tomātu ripiņas un pārkaisot sarīvēto sieru. Ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cepu apmēram 20 minūtes. Pēc tam picas nedaudz atdzesēju un pārliku uz šķīvja.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne