Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Kabaču un siera plācenīši

Sastāvdaļas

● 400 gramu kabaču
● puse tējkarotes sāls
● 1 ola
● 70 gramu siera
● 70 gramu sarkanā saldā pipara
● 70 gramu miltu
● 1 sīpols
● pētersīļu zaļumi
● garšvielas
● augu eļļa

Kad kļūst pieejami jaunie kabači, katru sezonu cenšos izcept arī dārzeņu plācenīšus. Šoreiz, lai pie tiem tiktu, divus mazus kabacīšus nomazgāju un sarīvēju uz rupjās rīves. Piemaisīju mazliet sāls un atstāju atsuloties, pēc tam šķidrumu nospiedu. Kabačiem pievienoju olu, sarīvētu sieru, smalki sagrieztu sīpolu un no sēkliņām atbrīvotu sarkano, saldo piparu, kā arī sasmalcinātus pētersīļu zaļumus. Visbeidzot piesijāju arī vismaz trīs ēdamkarotes ar kaudzi miltu, piemetu vēl garšvielas dārzeņu ēdieniem un mazliet sāls, visu labi samaisīju. Karstā pannā ar augu eļļu ar ēdamkaroti liku mīklu tā, lai veidojas plācenīši, un cepu tos no abām pusēm, līdz tie ieguva zeltainu garoziņu. Gatavus tos vēl varam izlikt uz papīra dvieļa, lai tur uzsūcas liekās taukvielas. Ļoti labi tie garšo silti ar skābo krējumu vai arī ar kādu citu mērcīti.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.