Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+1° C, vējš 2.87 m/s, D-DA vēja virziens

Kanēļa bumbieri

Izmēģini gardu konservētu bumbieru recepti ar citronu, vaniļu
un kanēļa standziņu!

Porciju skaits – 4.

Sastāvdaļas:

1 kg bumbieru,

1 kanēļkoka miza,

1 tējk. vaniļas cukura,

1 citrons,

300 g cukura,

500 ml ūdens.

Pagatavošana

  1. Katliņā uzvāra sīrupu ar cukuru, uz pusēm pārgrieztu
    citronu, vaniļas cukuru un kanēļkoka mizu.

  2. Bumbierus nomizo, izņem sēklas un sagriež 4 vai 6 daļās,
    liek sīrupā un vāra 6-8 minūtes, līdz bumbieri, pamazām kļūst
    it kā caurspīdīgi.

  3. Izņem citronu un pārējo pilda rūpīgi iztīrītās
    burkās, aizvāko.

  4. Ja bumbierus paredzēts glabāt kopā ar citiem ziemas
    krājumiem, tad burkas nepieciešams pasterizēt.

Padoms!

Sīrupam var pievienot karstvīna garšvielu
maisījumu.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.