Nepieciešams:
400–500 g kārtainās mīklas plāksnes
300 g zemeņu
120 g cukura
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
3 olas
1 ēdamkarote vaniļas cukura
180 g biezpiena
150 g skābā krējuma
Kārtaino mīklu atlaidina istabas temperatūrā vai ledusskapī
attiecīgi pēc norādījumiem uz iepakojuma. Zemenes sagriež
smalkos gabaliņos, apber ar dažām ēdamkarotēm cukura un atstāj
atsuloties. Puto kopā cukuru, vaniļas cukuru un olas. Ieputo klāt
biezpienu (ja biezpiens graudains, to vispirms izberž caur sietu).
Iemaisa masā krējumu un cieti. Kārtainās mīklas plāksnes saliek
kopā tā, lai viena būtu pavisam nedaudz uz otras. Ar dakšiņu
saspiež savienojuma vietas. Nedaudz izrullē. Ieklāj ar sviestu
ieziestā cepamajā traukā, veidojot maliņas. Sagatavotajā
pildījumā iemaisa zemenes (sula, kas izveidojusies, jānolej nost).
Iegūto masu lej kārtainajā mīklā. Cep 180 grādu sakarsētā
cepeškrāsnī kādas 50 minūtes. Pirms rauša griešanas tas
noteikti ir jāatdzesē, vislabāk, ja ir iespējams to atstāt
ledusskapī uz pāris stundām, citādi pildījums juks ārā.