Sastāvdaļas
• 4 nelieli kartupeļi,
• 50 g siera,
• 50 g kūpinātas gaļas,
• sāls, taukvielas cepšanai.
Par mūsu “otro maizi” dēvētos kartupeļus varam pagatavot arī šādi – pankūkas izdosies sātīgas un gardas. Kartupeļus nomizoju, noskaloju un sarīvēju uz rupjās rīves. Arī sieru sarīvēju. Gaļu – šoreiz izmantoju kūpinātu pavēderes gabaliņu – sagriezu strēmelītēs. Visu samaisīju kopā. Uz sakarsētas pannas – te gan jāizraugās “uzticama” panna ar nepiedegošo pārklājumu, jo siers kūstot un cepoties var pie tās virsmas piedegt – taukvielās liku pankūku masu, veidojot plācenīšus, un cepu no abām pusēm gatavus, līdz zeltainai garoziņai. Piedevām varam izmantot skābo krējumu ar dillēm vai pikantu ķiploku mērci.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne