Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.74 m/s, DA vēja virziens

Kartupeļu pankūkas ar sieru un kūpinātu gaļu

Sastāvdaļas
• 4 nelieli kartupeļi,
• 50 g siera,
• 50 g kūpinātas gaļas,
• sāls, taukvielas cepšanai.

Par mūsu “otro maizi” dēvētos kartupeļus varam pagatavot arī šādi – pankūkas izdosies sātīgas un gardas. Kartupeļus nomizoju, noskaloju un sarīvēju uz rupjās rīves. Arī sieru sarīvēju. Gaļu – šoreiz izmantoju kūpinātu pavēderes gabaliņu – sagriezu strēmelītēs. Visu samaisīju kopā. Uz sakarsētas pannas – te gan jāizraugās “uzticama” panna ar nepiedegošo pārklājumu, jo siers kūstot un cepoties var pie tās virsmas piedegt – taukvielās liku pankūku masu, veidojot plācenīšus, un cepu no abām pusēm gatavus, līdz zeltainai garoziņai. Piedevām varam izmantot skābo krējumu ar dillēm vai pikantu ķiploku mērci.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.