● 8 vārīti kartupeļi,
● 4 vārītas bietes,
● 3 marinēti gurķi,
● 3 āboli,
● 3 cieti vārītas olas,
● šķiņķis,
● 1–2 marinētas siļķes,
● ½ sīpola, 375 grami skābā krējuma,
● 1 ēdamkarote sinepju,
● 2,5 ēdamkarotes baltvīna vai balzama etiķa,
● ½ tējkarotes brūnā cukura,
● sāls,
● pipari.
No šīm sastāvdaļām izdosies pagatavot lielu bļodu bagātīgu un garšīgu salātu jeb rasola kā svētku, tā arī ikdienas galdam. Vispirms izvārīju kartupeļus un olas. Bietes izmantoju jau izvārītās. Nomizotus kartupeļus un bietes sagriezu nelielos kubiņos, tāpat – arī nolobītas vārītās olas un marinētos gurķus. Sīpolu sasmalcināju. Nomizoju ābolus, izņēmu serdes, bet mīkstumu smalki sagriezu. Arī marinētās siļķītes un gabalu vārīta šķiņķa sagriezu līdzīgos gabaliņos. Visu samaisīju lielā bļodā. Citā bļodā sajaucu skābo krējumu, sinepes, etiķi, cukuru, sāli un piparus. Mērci pievienoju sagatavotajām sastāvdaļām un rūpīgi samaisīju. Rotājumam – vārītas olas un sasmalcināti sīpolu lociņi.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 21.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties