● 500 gramu kartupeļu,
● 200 gramu biezpiena,
● 2 sīpoli,
● 1 ola,
● 2 ēdamkarotes miltu,
● ½ tējkarotes maltu melno piparu,
● ½ tējkarotes sāls,
● rīvmaize, augu eļļa.
GARŠĪGAS UN SĀTĪGAS KOTLETES varam pagatavot, neizmantojot gaļu. Lai gan arī te, pēc izvēles, cepot sīpolus, varam pievienot nedaudz smalki sagriezta kūpināta bekona. Nomizotus kartupeļus liekam vārītā pasālītā ūdenī un vārām gatavus, tad nokāšam. Nomizotus sīpolus smalki sagriežam, liekam pannā ar uzkarsētu augu eļļu un cepam, līdz tie mīksti un viegli zeltaini, pēc tam pievienojam katlā un kopā ar kartupeļiem sastampājam biezenī. Ātrākam rezultātam te šoreiz izmantoju veikalā iegādātos gatavos kartupeļus ar bekonu un sīpoliem, tos sastampāju un tad, kā norādīts receptē, pievienoju arī olu un biezpienu un piekaisīju sāli un piparus. Visu labi samaisīju un visbeidzot piejaucu arī miltus. No masas veidoju nelielas kotletītes, apviļāju rīvmaizē un cepu pannā ar uzkarsētu augu eļļu līdz zeltainai garoziņai vispirms no vienas puses, tad uzmanīgi apgriezu un cepu no otras. Gatavošanas beigās tās vēl zem vāka dažas minūtes pacepu uz nelielas uguns. Garšoja lieliski tāpat, bez piedevām, taču šādas kotletītes varam baudīt arī kopā ar skābo krējumu vai kādu citu iecienītu mērci.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 21.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties