Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Kartupeļu un kūpinātas vistas gaļas salāti

● 3 kartupeļi,
● kūpinātas vistas krūtiņa – 350 g,
● 3 skābēti gurķi,
● 1 sarkanais sīpols,
● sāls,
● malti melnie pipari pēc garšas,
● augu eļļa – 5 ēd.k.,
● citrona sula – 1 tējk.,
● graudainās sinepes – 2 tējk.,
● saišķītis sīpolu lociņu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sātīgāku ēdienu cienītājiem pie dūšas labi varētu iet šie salāti – graudainās sinepes te lieliski papildina aromātiskās kūpinātās vistas un pikanto gurķu garšu. Biju iegādājusies nomizotus un jau izvārītus apaļus kartupeļus, kas ir gatavi lietošanai. Tos vajadzēja tikai sagriezt gabaliņos. Salātiem varam izmantot no iepriekšējās ēdienreizes pāri palikušos vai arī, protams, šim nolūkam tos izvārīt ar visu mizu. Tam būs vajadzīgas 20–25 minūtes, tad kartupeļi vēl jāatdzesē un jānomizo, kā arī jāsagriež.
Sagriezu gabaliņos arī kūpinātus vistas girosus – tā ir vistu šķiņķīšu gaļa bez kauliem, kā arī marinētus mazos gurķīšus un nomizotu sarkano sīpolu. Sagatavotās sastāvdaļas sajaucu, piekaisot nedaudz sāls un maltus melnos piparus. Visu pārlēju ar mērci, ko pagatavoju, labi samaisot kopā augu eļļu, citrona sulu un graudainās sinepes. Gatavos salātus pārkaisīju ar sasmalcinātiem sīpolu lociņiem.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.