● Nomizoti kartupeļi – 700 g,
● nomizota sakņu selerija – 350 g,
● 2 olas,
● sīpolu lociņi,
● 2 ēdamkarotes miltu,
● sāls,
● pipari,
● Kajēnas pipari,
● augu eļļa cepšanai;
● skābais krējums,
● sīpolu lociņi,
● kūpināts lasis (pēc izvēles).
No norādītajām sastāvdaļām pankūku pietiks lielākai ģimenei. Mazākam ēdāju skaitam produktu daudzumu varam samazināt.
KARTUPEĻUS UN SELERIJAS sakni nomazgāju un nomizoju, pēc tam sarīvēju. Abu dārzeņu masai nospiedu lieko šķidrumu. Šim šķidrumam, kad tas bija nostājies, nolēju to, kas sakrājies pa virsu, atstājot biezumus, kas nostājušies apakšā, – tā ir kartupeļu ciete, ko pēc tam pievienoju nospiestajiem dārzeņiem. Pieliku arī olas, garšvielas, sasmalcinātus sīpolu lociņus un visu samaisīju.
Nelielā pannā ar uzkarsētu augu eļļu liku apmēram divas ēdamkarotes pankūku maisījuma, to mazliet pieplacināju un uz vidējas uguns cepu pankūku no abām pusēm, līdz tā kļuva zeltaini brūna. Tāpat darīju ar pārējo mīklu. Pankūkas varam baudīt kopā ar skābo krējumu, lociņiem, kā arī ar kūpinātu lasi.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne