Sastāvdaļas
• 300 g miltu,
• 250 ml jogurta,
• 2 āboli,
• 130 g cukura,
• 100 ml augu eļļas,
• 1 ola,
• 2 tējkarotes cepamā pulvera,
• vaniļas cukurs garšai,
• 0,5 tējkarotes sāls,
• 1 ēdamkarote cukura,
• 1 tējkarote kanēļa.
Bļodā samaisīju mīklas sausās sastāvdaļas – izsijātus miltus, cukuru un vaniļas cukuru, sāli un cepamo pulveri. Citā bļodā – olu, dabīgo jogurtu un augu eļļu. Šoreiz pielēju 100 mililitru eļļas, jo receptē, kuru grasījos sev piemērot, eļļas daudzums nemaz nebija norādīts… Nu savienoju abu bļodu saturu vienā un samaisīju viendabīgu mīklu. Visbeidzot tai piejaucu nomizotus un nelielos kubiņos sagrieztus ābolus. Mīklu vienmērīgi izliku papīra veidnītēs, tās piepildot divu trešdaļu augstumā, un ievietoju kēksu cepamās veidnes 12 iedobītēs. Vēl tikai pārkaisīju ar brūnā cukura un kanēļa maisījumu un liku cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 25 minūtes.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne