2 olas, 120 gramu brūnā cukura, 1 tējkarote vaniļas cukura, šķipsniņa sāls, 1 tējkarote cepamā pulvera, 100 gramu sviesta, 100 gramu skābā krējuma, 150–200 gramu miltu, 100–150 gramu krūmmelleņu, 1 ēdamkarote pūdercukura.
Olas saputoju ar brūno un vaniļas cukuru, līdz masa kļuva viendabīga. Pēc tam piekaisīju šķipsniņu sāls un cepamo pulveri. Pielēju izkausētu sviestu un pieliku skābo krējumu. Visu labi samaisīju. Tad maisot pa daļām piekaisīju izsijātus miltus – to vajadzēs tik daudz, lai mīkla būtu trekna skābā krējuma konsistencē un nebūtu par biezu. Beidzot uzmanīgi iejaucu noskalotas un apsusinātas krūmmellenes.
Mīklu izliku četrās nelielās garenās papīra veidnītēs, taču tās nepiepildīju līdz pašai augšai, jo cepoties mīkla pacēlās. Te lieliski varam izmantot iegarenas formas kēksu cepamo veidni ar nepiedegošo pārklājumu.
Ogu kēksiņus cepu līdz 160 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram pusstundu. Ja kēksu cepsim lielākā veidnē, līdz tā gatavībai nonāksim 45 – 50 minūtēs, vēl pārbaudot, lai tajā iedurts koka irbulītis būtu sauss. Gatavos kēksiņus atdzesēju un pārkaisīju ar pūdercukuru.
- Brigita Skaistkalne