Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.72 m/s, DA vēja virziens

Kēkss ar apelsīniem un dzērvenēm

Sastāvdaļas
• 220–250 g miltu,
• 180 g cukura,
• 100 ml augu eļļas,
• 1 ēdamkarote cepamā pulvera,
• 3 olas,
• 150 g dzērveņu,
• 1 apelsīns.
Glazūrai:
• 2 ēdamkarotes apelsīna sulas,
• 60 g pūdercukura.

Apelsīnam noņēmu oranžo miziņu, pēc tam augli nomizoju. Mīkstumu atdalīju no plēvītēm, izspiežot glazūrai nepieciešamās divas ēdamkarotes sulas, un sasmalcināju. Purva dzērvenes noskaloju un apsusināju, atliekot nedaudz ogu gatavā kēksa rotāšanai.

Bļodā saputoju olas kopā ar cukuru, pievienoju augu eļļu (šeit to nevajag aizstāt ar sviestu!), sasmalcinātu apelsīna miziņu un augļa mīkstumu. Piesijāju miltus kopā ar cepamo pulveri un vienmērīgi samaisīju. Beigās iejaucu dzērvenes.

Mīklu izlīdzināju ar eļļu ietaukotā un ar mannu nedaudz izkaisītā kēksu cepamajā veidnē ar tukšu vidu un liku līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz apmēram 45 minūtēm. Gatavo kēksu mazliet padzesēju veidnē, tad no tās izņēmu un pārliku uz restītēm. Glazūrai pūdercukuru samaisīju ar apelsīna sulu, ar to pārklāju atdzisušo kēksu un, kamēr tā vēl nebija sacietējusi, virsu izrotāju ar dzērvenēm.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.